Työkenkien valinta
Vauhdikkaan työpäivän pelastus on laadukkaat ja kestävät ravintolatyöntekijän työkengät, jotka kestävät menossa mukana hektisimmässäkin ravintolassa. Koska ravintola-alan työssä seisomista ja liikkumista on paljon, vaikuttaa työkenkien valinta päivätason työmukavuudesta aina kokonaisvaltaiseen terveyteen saakka.
Työkengän tulee tuntua jalassa hyvältä, sopivan napakalta muttei kuitenkaan tiukalta jotta työkenkä ei purista. Liian väljä työkenkä puolestaan vaikuttaa negatiivisesti liikkumiseen, sillä liian väljissä työkengissä liikkuminen on hankalaa. Anatominen muotoilu takaa jalkojen ergonomian ja edistää terveyttä.
Työkengät tulee valita työskentelyolosuhteiden mukaan. Umpinaisten tai sandaalimallisten työkenkien valintaan vaikuttaa mm. tapahtuuko työskentely kuumassa vai kylmässä, kosteassa vai kuivassa ympäristössä. Mikäli likaantumisriski on suuri, kannattaa työkengiksi valita umpinaiset, helposti puhdistettavat kengät.
Hyvien työkenkien yksi tärkeimpiä ominaisuuksia ovat pitävät pohjat. Hyvien työkenkien pohjat takaavat pidon liukumista estävien pohjiensa ansiosta. Ergonomiaa tuo iskuvaimennettu kengän pohja, joka pehmentää askellusta. Työkenkien valinnassa kannattaakin kiinnittää huomiota kengän pohjiin, sillä oikeanlaiset pohjat edistäävät työmukavuutta ja terveyttä.
Koska työkenkien käyttöaste on suuri, tulee työkenkien hengittää. Hengittävyyteen vaikuttaa työkenkien valmistusmateriaali sekä vuori. Umpinaisissa työkengissä on suositeltavaa suosia sellaisia työkenkiä, joiden vuori on hengittävää ja jalan hikoilua vähentävää. Tällaisia kenkiä ovat mm. valikoimistame löytyvät Performance ja Trainer, joita on saatavilla turvakärjillä ja ilman turvakärkeä.
Resta24 verkkokauppa tarjoaa laadukkaat työkengät ravintola-alalle. Olemme valinneet työjalkineet omien havaintojemme ja käyttökokemustemme perusteella. Tutustu laajaan työjalkineiden valikoimaamme tästä!