Viinikaapin valinta
Viinin säilytys
Viinin säilyminen vaatii oikeanlaiset olosuhteet, kuten tasaisen
lämpötilan, sopivan ilmankosteuden, tärinättömän ja hajuttoman
tilan, sekä suojan auringonvalolta. Ihanteellinen lämpötila
viinien kypsymiselle on 10-15 astetta, riippuen viinistä. Muutaman
asteen vaihtelu ei ole viinille vahingollista, mutta parhaan
säilyvyyden kannalta lämpötila olisi hyvä pyrkiä pitämään
mahdollisimman tasaisena.
Viini kehittyy paremmin lämpimässä kuin viileässä
olosuhteessa. Liian alhainen lämpötila vähentää viinin
hedelmäisyyttä ja ohentaa viiniä, jolloin viinin maku huononee.
Liian korkea lämpötila puolestaan aiheuttaa viinin rakenteen
muuttumisen viinin menettäessä happoja ja parkkihappoja. Oikea
ilmankosteus, pitää viinien korkit tiiviinä, jolloin viinien
ennenaikainen hapettuminen estyy. Myös UV-säteily on viinille
haitallista, sillä se hajottaa viinin yhdisteitä. Oikeanlaiset
olosuhteet viinin säilyttämiselle tarjoaa parhaiten viinikellari
tai laadukas viinikaappi.
Viinikaappi tarpeiden mukaan
Viinikaapin valinnassa on hyvä
pysähtyä miettimään millainen viinikaappi vastaa parhaiten
ravintolan tarpeita. Viinikaappeja on saatavilla runsaasti erilaisia,
erikokoisia ja eri käyttötarkoitukseen tarkoitettuja malleja.
Huomioi viinikaappivalinnassa ainakin nämä seikat:
- Kuinka suuren viinikaapin tarvitset?
- Tarvitsetko viinikaapin viinien pitkään varastointiin vai lyhyeen varastointiin ja oikean tarjoilulämpötilan varmistamiseksi?
- Millaiseen tilaan viinikaappi sijoitetaan?
- Tulisiko viinikaapin olla näyttävästi esillä vai integroitua kalusteisiin tai pöytätason alle?
Kun oman ravintolan tarpeet
viinikaapin valinnassa on huomioitu, on aika valita itse viinikaappi.
Viinikaappeja on saatavilla runsaasti, mutta niiden ominaisuudet
voivat vaihdella. Esimerkiksi viinin varastoinnille ja tarjoilulle on
suunniteltu omanlaisensa viinikaapit, joiden toiminnot eroavat
toisistaan.
Viinin varastoinnille sopiva
viinikaappi pyrkii säilyttämän viinin mahdollisimman pitkään,
jolloin viinikaapin ominaisuudet ovat hiottu säilyttämään ja
kypsyttämään viinejä jopa vuosikymmeniä. Tarjoilulle soveltuva
viinikaappi, temperointikaappi, soveltuu viinien nopeaan kiertoon.
Temperointikaapit ovat usein edullisempia kuin varastointikaapit,
sillä temperointikaapit ovat tarkoitettu viinien lyhyeen
säilytykseen ja varmistamaan viinien oikean tarjoilulämpötilan.
Laadukas viinikaappi varmistaa viinien säilyvyyden
Vahingollisimmat asiat viinin
säilymisen kannalta ovat liian alhainen tai korkea lämpötila sekä
ilmankosteus,
tärinä, valo ja hajut, jotka tarttuvat viiniin etenkin jääkaapissa.
Laadukas viinikaappi tarjoaa oikean lämpötilan, ilmankosteuden,
hajuttoman sisäilman, sekä suojaa viinejä valolta.
Kun
valitset käyttötarkoituksiisi sopivaa viinikaappia, huomioi edellä
mainittujen lisäksi myös viinikaapin energiankulutus, mahdollinen
UV-suojaus, äänentaso ja varaosien saatavuus. Esimerkiksi
valikoimistamme löytyvä
Viinikaappi DIVA DVP180G tarjoaa
tärinättömyyden, hajuttoman sisäilman, oikeanlaisen
ilmankosteuden, suojauksen valolta ja 3-lämpötilaa
(7°-12°-16°C
tai 8°-13°-17°C tai 9°-14°-18°C). Hyllyjä, kiskoja ja
suodattimia on saatavana myös varaosina, jolloin viinikaapin huolto
on helppoa ja vaivatonta.
Edulliset viinikaapit suoraan ravintolan ovelle
Laajasta valikoimastamme löydät edulliset ja laadukkaat viinikaapit kaikkiin tarpeisiin. Tarjoamme alhaisen hintatason kaikille asiakkaillemme ilman turhia välikäsiä ja minimitilausmääriä. Hinnat ovat reilusti näkyvillä ja kaikille asiakkaillemme samat.
Emme kikkaile hinnoilla, emmekä laadulla. Kaikki valikoimiemme viinikaapit ovat ammattilaisten huolella valitsemia ja käytössä erinomaisiksi havaittuja. Tutustu viinikaappivalikoimaamme tästä ja löydä suosikkisi. Tilaa edullinen viinikaappi netistä suoraan ravintolan ovelle!