HoReCa-tavaratalo yrityksille verkossa - osta silloin kun sinulle sopii Yli 90% valmiina pakattavaksi

Viinilasit ravintolakäyttöön

Valitessasi viinilasistoa ravintolaan tulee sinun ottaa huomioon seuraavat seikat:

Ravintolan liikeidea / tyyppi

Ravintolan liikeidea tai tyyppi luonnollisesti määrittää eniten, millaiset viinilasit ravintolaan tarvitset. Mikäli kyseessä on ei viiniin panostava pubi tai yökerho, korostuu valinnassa tuolloin ensisijaisena kriteerinä käytännöllisyys ja kestävyys. Mikäli taas liikeideasi on viineihin panostava ruokaravintola tai viinibaari, tulee sinun ensisijaisesti ottaa huomioon lasien antama viesti asiakkaallesi sekä niiden toimivuus viinin tuoksua ja makua tukevana työkaluna.

Tämän hetken vallitseva ravintolatrendi on helppous ja rentous. Siksi lasinkaan ei välttämättä tarvitse olla kallis ja jokaiselle viinityypille erikseen mietitty vaikka viinilista olisikin kunnianhimoinen. Esimerkiksi Ranskan ravintolat ovat edelleen täynnä edullisimpia Balloon laseja joita meilläkin on kaupassa. Näistä tarjotaan sitten ravintolan kaikki viinit sen laadusta välittämättä. Suomessa, ravintolakulttuurin ollessa varsin nuori, tällaiset ”revittelyt” tulee kuitenkin olla tarkkaan mietittyjä ja liikeidea loppuun asti hiottu. 

Viinilistan koko

Mikäli viinilistaan on panostettu ja nostettu yhdeksi ravintolan kilpailukeinoksi, tulee myös lasien vastata listan sisältöä. Tässäkin tapauksessa, toki liikeidea huomioiden, laseja ei välttämättä tarvita sen kymmentä erilaista. Lasi kuohuville, valko- ja punaviinilasi sekä lasi jälkiruokaviineille riittää pitkälle. Usein valko- ja punaviinilasi voi olla sama. Tämän jälkeen voit laajentaa lasivalikoimaa hieman ottamalla pienen määrän erikoislaseja viinilistasi herkkuviineille joilla korostat ja asiakkaasi viinivalintaa ja luot näin elämyksellisyyttä. 

Viinilasin toiminnallisuus

Toiminnallisuus on yksi tärkeä kriteeri ravintolan viinilasistossa. Lasin tulee olla riittävän kestävä ravintolakäyttöön. Ohut kristallilasi viestii laadusta mutta sen käytössä on oltava hieman huolellisempi. Lasi tulee myös olla helposti pestävissä. Viinilasit tulisikin aina pestä ns. reikäpakeissa naarmuuntumisen ja särkymisen ehkäisemiseksi. Viinilasien valintaan vaikuttaa myös käytettävissä olevat tilat ravintolassa. Mikäli tausta- ja säilytystilaa on vähän, kannattaa viinilaseista jättää suurimmat mukit suosiolla verkkokauppaamme ravintolasi yleislasina. 

Hyvän viinilasin ominaisuudet ravintolakäytössä

  1. Viinilasin tulee olla mahdollisuuksein mukaan tavallisuudesta ja erityisesti kotioloista poikkeava. Se on tärkeä osa palapelissä, jossa asiakkaallesi luodaan onnistunut ravintolaelämys.
  2. Viinilasi on hyvä työkalu muokkaamaan viinin aromeita. Lasin tulee olla ylhäältä sisäänpäin kaartuva. Näin juoman aromit saadaan pidettyä lasissa ja sekä tuoksu- että makumaailma mahdollisimman runsaana. Hyvä viinilasi parantaa keskinkertaista viiniä, huonolla ylöspäin aukeavalla viinilasilla tuhotaan hyväkin viini.
  3. Viinilasin kulutuskestävyys ja käytännöllisyys liikeideaan nähden
  4. Ulkonäkö ja viinilasin kattauksellisuus on tärkeä asia myös
  5. Helppo siirreltävyys ja pakattavuus catering käytössä
  6. Hinta, viinilaseja särkyy vuoden aikana, olit kuinka varovainen tahansa

Voit tutustua laajaan ja käytännölliseen viinilasivalikoimaan tästä. Toki löydät valikoimistamme myös juomalasit, jäätelölasit, cocktail- ja liköörilasit, olutlasit, snapsilasit ja karahvit & vesipullot.

Selaa tuoteryhmiä

Oma tili

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä